امروزه به دلیل وجود مشکلات اقتصادی زیادی که وجود دارد، راه اندازی یک کسب و کار ریسک بسیار زیادی دارد و شما باید بهترین تصمیم را برای به حداقل رساندن درصد ریسک بگیرید. در حال حاضر بیش از 500 هزار حوزه کسب و کار در ایران وجود دارد ولی ممکن است است با یک انتخاب غلط، سرمایه خود را از دست داده و ضرر مالی زیادی را متحمل شوید. بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم یکی از کم ریسک ترین کسب و کار ها، یعنی راه اندازی مغازه الکتریکی را به طور کامل به شما عزیزان توضیح دهیم تا در صورت تمایل، تمامی موارد مربوط را در نظر بگیرید. با هادی سیم همراه باشید.
فروشگاه و مغازه الکتریکی و افتتاح آن
یکی از نیاز هایی که امروزه بسیار حس میشود، وجود انواع قطعات الکترونیکی در اطراف محدوده زندگی افراد است. همانطور که وجود سوپرمارکت و میوه فروشی بسیار حیاتی است، وجود یک مغازه الکتریکی نیز از واجبات میباشد. زیرا که اکثر وسایل منزل الکتریکی بوده و دائما باید نسبت به تعمیر و یا تعویض آنها اقدام کرد. فروشگاه الکتریکی یک کسب و کار نوین است که تمامی محصولات و خدمات الکترونیکی مورد نیاز ساختمان های مسکونی و تجاری را تامین میکند. برخی از این محصولات عبارت اند از:
- انواع سیم و کابل ها
- تمامی وسایل روشنایی مانند لامپ، چراغقوه و …
- هیتر های برقی
- انواع باطری
- انواع ابزارآلات مانند آچار ها و …
- قوطی کلید و پریز برق
- لوله های برق پلی اتیلن، PVC، پلی آمید و …
- محافظ برق و سه راهی
- و …
آنقدر که محصولات فروشگاه یا مغازه الکتریکی زیاد است که شما میتوانید هر کالایی را در آن پیدا کنید. بنابراین چون تنوع کالا ها بسیار بالاست قطعا فروش بیشتری نسبت به کسب و کار های دیگر دارید و با توجه به رعایت یک سری نکات شما سود خوبی از راه اندازی مغازه الکتریکی خواهید داشت. در ادامه به صورت تخصصی تمامی موارد لازم عنوان خواهد شد.
حاشیه سود یک فروشگاه الکتریکی چقدر است؟
ممکن است اولین سوالی که از خودتان بپرسید این باشد که برای فروش محصولات مربوط به مغازه الکتریکی، چه حاشیه سودی وجود دارد. ما همیشه در هادی سیم بیان کردیم که حاشیه سود یک کسب و کار کاملا بستگی به صاحب کسب و کار دارد. برای مثال زمانی که شما اقدام به خرید سیم و کابل از کارخانه مربوطه میکنید، به شما اعلام میشود که تمامی مدل ها را با 17% سود بفروشید. حال اگر شما بجای این 17% درصد تصمیم بگیرید با حاشیه سود 5% سیم و کابل های خود را بفروشید، قطعا حجم زیادی از سود خود را از دست خواهید داد.
برخی از افراد فکر میکنند که با ارزان فروشی میتوانند فروش خود را تضمین کنند، ولی این کاملا اشتباه است. زمانی که شما قیمت را پایین میآورید تاثیر زیادی در فروش شما نخواهد داشت و فقط باعث آسیب به خود و همکاران دیگرتان خواهید شد. برای افزایش فروش مغازه الکتریکی راه های بسیار زیادی وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
بیشتر مطالعه کنید: درآمد فروشگاه الکتریکی چقدر است؟
مراحل راه اندازی فروشگاه یا مغازه الکتریکی
تمامی کسب و کار ها برای شروع نیاز به یک سری مراحل اولیه دارند که عدم توجه به آن ممکن است شما را در آینده با چالش های زیادی روبرو کند. در حال حاضر مهم ترین مراحل راه اندازی مغازه الکتریکی عبارت اند از:
- انتخاب محصولات پر فروش، کاربردی و باکیفیت
- پیدا کردن تامین کننده های معتبر
- مشخص کردن محدوده فروشگاه الکتریکی با توجه به نیاز مردم
- اقدام به خرید اجناس با توجه به میزان سرمایه
- چیدن اجناس و قفسه بندی مغازه
- شروع به فعالیت و انجام تبلیغات
1- انتخاب محصولات پر فروش فروشگاه های الکتریکی
یکی از نکات بسیار با اهمیت، در نظر گرفتن پر فروش ترین و پر تقاضاترین محصولات مغازه الکتریکی است. میزان خواب سرمایه شما در این محصولات به حداقل میزان خود رسیده و چرخهی مالی بالایی در جریان خواهد بود. با ما همراه باشید تا پر فروش ترین محصولات جهت راه اندازی مغازه الکتریکی را عنوان کنیم.
- تمامی محصولات روشنایی
قطعا یکی از نیاز های متداوم تمامی مکان ها، لامپ و تجهیزات روشنایی است که افراد بعد از سوختن آنها به اولین جایی که مراجعه میکنند، فروشگاه های الکتریکی میباشد. آیتم های محصولات روشنایی بسیار گسترده میباشد ولی برخی از آنها به شرح زیر است:
- انواع لامپ های کم مصرف
- چراغقوه های کاربردی
- انواع ریسمان های LED
- و …
این کالا ها به دلیل تقاضای بالا، قطعا باعث افزایش جریان نقدینگی شما خواهد شد و جزو اصلی ترین کالا های یک مغازه الکتریکی بحساب میآیند.
- سیم و کابل
دومین محصول پر فروش، مربوط به انواع سیم و کابل است. مدل های مختلفی از سیم و کابل باید موجود داشته باشید تا بر اساس نیاز مشتری بتوانید بهترین کالا را معرفی کنیم. برخی از این سیم و کابل ها عبارت اند از:
- سیم های افشان و مفتولی در نمره های مختلف
- انواع کابل های افشان، مفتولی، آنتن، HDMI ،VGA ،POWER و …
- انواع سیم های شارژ دستگاه های مختلف مانند موبایل و …
- انواع سه راهی ها و محافظ های برق
در هر منزل وجود سه راهی و محافظ برق برای دستگاه های الکترونیکی منزل، امری ضروری است. بنابراین وجود این نوع کالا ها در مغازه الکتریکی شما میتواند میزان فروش شما را افزایش دهد.
- کلید پریز برق
یکی دیگر از پر فروش ترین محصولات میتواند کلید و پریز برق باشد، زیرا به دلایل مختلف، افراد نسبت به عوض کردن آن اقدام میکنند.
- کالا های گرمایشی در فصل زمستان و کالا های سرمایشی در فصل تابستان
یک سیاست فروش خوب این است که کالا های اصلی را بر اساس نیاز مشتری تامین کنید. یکی از این مدل ها، کالا های گرمایشی در فصل سرما است. زمانی که به فصل سرما نزدیک میشویم، تقاضا برای محصولاتی مانند هیتر های برقی و کالا های گرمایشی به شدت زیاد خواهد شد. برعکس این موضوع هم صدق میکند. در فصل گرما تقاضا برای محصولات سرمایشی مانند لوازم مصرفی کولر، بسیار افزایش پیدا میکند. این لوازم میتواند تسمه ها و پوشال های کولر، فروش پمپ آب و … باشد.
پیدا کردن تامین کننده یا تولید کننده لوازم الکتریکی
افراد بسیار زیادی اولین قدم برای راه اندازی مغازه الکتریکی را گرفتن مغازه یا فروشگاه میدانند ولی این موضوع کاملا غلط بوده و ممکن است باعث ضرر های مالی زیادی شود. اولین قدم برای راه اندازی مغازه الکتریکی، پیدا کردن تامینکننده معتبر میباشد. شما باید تمامی کالاهایی که قصد فروش آنها را در فروشگاه دارید، لیست کرده و تک تک آنها را دسته بندی کنید. بعد از این کار باید دنبال تامین کنندگان کالا های مد نظر بگردید تا کالا هایی با کمترین قیمت و بیشترین کیفیت را پیدا کنید. خیلی از افراد این موضوع را نمیدانند که سود اصلی فروش در خرید مناسب اتفاق میافتد.
بیشتر کالا هایی که در فروشگاه های برق و الکتریکی پیدا میشوند، ایرانی است بنابراین شما باید سعی کنید همیشه برای خرید های خود، به سمت کارخانجات تولیدی محصولات بروید تا با کمترین قیمت خرید خود را انجام دهید. برای مثال جهت خرید انواع سیم و کابل، باید کارخانجات آنها را پیدا کرده و خرید خود را به طور مستقیم انجام دهید. یکی از این کارخانجات، کارخانه تولید سیم و کابل هادی سیم است که بیشترین کیفیت و کمترین قیمت را به تمامی مشتریان خود ارائه میدهد.
اگر میخواهید خرید سیم و کابل خود را به صورت عمده و مستقیم از کارخانه داشته باشید، با کارشناسان ما در هادی سیم تماس گرفته و استعلام تمامی محصولات سیم و کابل عمده رو بگیر
دومین قدم برای افتتاح مغازه الکتریکی
زمانی که تمامی تامینکنندگان مورد نیاز را پیدا کردید، وقت آن رسیده که تصمیم بگیرید در چه منطقه ای میخواهید فروشگاه خود را افتتاح کنید. این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. زیراکه تاثیر مستقیم در میزان فروش شما خواهد داشت. در زمان انتخاب مغازه یا فروشگاه خود به عوامل زیر توجه داشته باشید:
- کمبود مغازه الکتریکی در محدوده مد نظر
- قشر جامعه محدوده مد نظر
- متراژ فروشگاه
- تعداد رفت و آمد مردم
این عوامل میتوانند در میزان فروش شما تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. بنابراین به آنها توجه ویژه داشته باشید که ریسک خود را به حداقل برسانید.
سرمایه مورد نیاز جهت افتتاح مغازه الکتریکی چقدر است؟
این موضوع کاملا به کالا هایی که تصمیم به فروش دارید، بستگی دارد. برای مثال جهت خرید انواع سیم و کابل برق، شما نیاز به سرمایه حداقلی 50 میلیونی خواهید داشت. به طور متوسط میزان سرمایه ای که جهت راه اندازی مغازه الکتریکی نیاز دارید، حداقل مبلغ 500 میلیون تومان خواهد بود. این مبلغ جدا از سرمایه ای است که باید برای اجاره یا خرید فروشگاه خود پرداخت کنید.
ولی نگران نباشید شما در صورتی که فروشنده خوبی باشید، میتوانید سرمایه خود را طی یک سال، با فروش خوب دو یا سه برابر کنید. لازم نیست از همان ابتدا تمامی کالا ها را موجود داشته باشید. فقط کافیست پر فروش ترین کالا های یک مغازه الکتریکی را خریداری کنید تا به مرور زمان آرشیو خود را کامل تر کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص میزان سرمایه افتتاح فروشگاه الکتریکی روی مطلب زیر کلیک کنید:
میزان سرمایه افتتاح مغازه الکتریکی
راه اندازی مغازه الکتریکی چقدر زمان میبرد؟
در صورتی که شما قصد راه اندازی مغازه الکتریکی را داشته باشید، باید برای تامین کالا، پیدا کردن تامینکننده، قفسه بندی مغازه، پیدا کردن مکان مناسب و … حدود 45 روز زمان صرف کنید تا یک فروشگاه ایدهآل را راه اندازی کنید.
نکته مهم در راه اندازی مغازه الکتریکی
در زمان شروع فعالیت باید یک سری نکات را جهت افزایش فروش در نظر داشته باشید، زیرا که این نکات باعث وجه تمایز شما نسبت به رقبا خواهد شد. برخی از این تمایز ها عبارت اند از:
- روابط عمومی قوی
- مشتری مداری
- قیمت مناسب
- تبلیغات مجازی و سنتی
- تکمیل بودن کالا های عملیاتی
- و…
این نکات در صورتی که رعایت شوند، باعث افزایش سرعت رشد مغازه شما خواهد شد. بنابراین به تک تک آنها اهمیت دهید تا بتوانید بهترین بازار را داشته باشید.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تمامی مطالبی که برای راه اندازی مغازه الکتریکی نیاز هست را بیان کنیم. تمامی موارد را بررسی کرده و در صورتی که هنوز هم قصد افتتاح مغازه الکتریکی داشتید، بتوانید همچیز را اصولی و در کمترین ریسک ممکن انجام دهید. ممنونیم که تا به اینجا همراه ما بودید. امیدواریم که مطالب بالا برای شما مفید بوده باشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.